locaties binnen de spc-group

locaties binnen de spc-group

IPC Services

IPC Services is ontstaan uit de samenwerking tussen Krista De Vos, Tomas Mannaert & Filip Franckaert. Samen bundelen zij jarenlange ervaring en knowhow in brandvertragend & anticorrosief schilderwerk. Elk project is uniek en wordt bij IPC Services ook op die manier behandeld. Ze gaan specifiek op zoek naar de juiste oplossing die tegemoetkomt aan de eisen en noden van de klant.

IPD

Door onze jarenlange ervaring in het vak en onze kennis over de juiste producten en coatings kunnen wij razendsnel ingrijpen met de meest geschikte behandeling van uw infrastructuur. Onze expertise bestaat onder andere uit gritstralen, vacuümstralen en het aanbrengen van zeer resistente coatings aan de binnen- en buitenzijde van opslagtanks. 

para industries
PARA is al 75 jaar een gevestigde waarde in de schilderswereld en altijd een betrouwbare partner voor diverse conserveringswerken. Tot onze klanten behoren industriële bedrijven en residentiele bouwfirma’s. Maar ook op petrochemische sites en in de haven bieden we dagelijks onze diensten aan. Binnen de onderneming hebben we diverse experten die onze uitvoerende teams aansturen en begeleiden. Samen zijn we met zo’n 45-tal werknemers. Naast onze on-site activiteiten beschikken we over een atelier met straalunit en 2 schilder- en spuithallen. Wij zijn gevestigd in St-Kruis-Winkel, nabij het havengebied van Gent.
Pattyn

Onze activiteiten begonnen in 1939 bij Albert Pattyn. Hij startte zijn eigen eenmanszaak in Sint-Eloois-Winkel. Sinds 1997 is het bedrijf gevestigd in de industriezone Gullegem-Moorsele van de gemeente Wevelgem. Vandaag telt het schildersbedrijf ruim 30 medewerkers met aan het hoofd Pedro Pattyn, de kleinzoon van de oprichter. De firma staat synoniem voor kwalitatieve schilderwerken van de bovenste plank.

Staal Straal weelde international

StaalStraal Weelde International N.V. begon reeds in 1985 als officieel als staalstraal- en coatingsbedrijf voor de industriële bouwnijverheid. Intussen is de onderneming geëvolueerd tot marktleider in haar vakgebied en is ISO9001:2015 gecertificeerd. Wij beschikken over 14.000m² spuitoppervlakte en in totaal 30.000m² terreinoppervlakte. Onze straalcabine kan stukken tot 25m lang behandelen. Ons team bestaat uit zo’n 35 gekwalificeerde en ervaren medewerkers.

Tilkin Powder Coatings

Sinds de oprichting in 1998 kende Tilkin een onafgebroken groei. Vanuit hun ervaring in de wereld van de metaalconstructie wisten ze bijzonder goed wat metaalconstructeurs verwachten van hun partners voor het poederlakken. Deze noden en behoeftes vormden het vertrekpunt voor Tilkin Powder Coatings. Ongeveer 90 procent van de productiecapaciteit wordt ingevuld door metaalconstructeurs uit de provincies Limburg, Luik, Vlaams- en Waals-Brabant en Zuid Nederland. Zij vertrouwen op Tilkin voor de oppervlaktebehandeling van poorten, hekwerk, balustrades, leuningen, trappen, radiatoren, zichtbare metalen gebouwelementen,…. Naast een verfijnde afwerking specialiseren ze zich in zeer grote en zware stukken. Daarnaast werken ze voor uiteenlopende sectoren voor de behandeling van machines, auto- of motoronderdelen, straatmeubilair,… Jaarlijks verwerkt Tilkin meer dan 5.000 orders.

Metal Finishing Industries

Metal Finishing Industries, afgekort MFI, is een bedrijf gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling en bescherming van metaaloppervlakten. De toepassingen van deze oppervlaktebehandelingstechnieken vinden hun weg door de hele wereld en in alle sectoren van de metaalbewerkingsindustrie.

Ons aanbod van oppervlaktebehandelingen bestaat uit Kataforesisch Dompellakken (KTL), ook elektro-coaten genoemd, al dan niet in combinatie met een poedercoating. MFI exploiteert een lakstraat waarin metalen onderdelen van koud gewalst staal, verzinkt staal, gietijzer en aluminium worden gecoat.